HARIO TCA-3 Syphon Technica (3)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Hario Technica Syphon - 3 csészés

38 490 Ft
+ 1 490 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
teesz.hu
 

Hario Syphon TCA-3 vákumos kávékészítő 0, 36L

41 786 Ft
Ingyenes kiszállítás
Részletek a boltban
irány a bolt »
bareszkozok.hu
 

Hario vákuumkanna TCA-3 (350 ml)

43 230 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
gpkave.hu

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 38 490 Ft

További termékek a kategóriából

További HARIO termékek: HARIO Filteres kávéfőző

HARIO V60-01 360ml Filteres kávéfőző 8 665 Ft-tól HARIO V60-01 360ml HARIO V60 Drip Decanter Filteres kávéfőző 10 290 Ft-tól HARIO V60 Drip Decanter Chemex CM3GH Filteres kávéfőző 20 690 Ft Chemex CM3GH Delter Cold Drip Filteres kávéfőző 39 880 Ft Delter Cold Drip
Termékleírás
Típus Kézi
Kiöntő anyaga Üveg
Kapacitás 3 csésze

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is.

A kávés szifon (más néven: lombik, vacuum pot) működése:

1. - A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik.

2. - A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-, íz-, illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

3. - Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.

Az alkalmazott őrlemény-mennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.

A kávékészítő szifon elterjedt technológiának számított a XX. század első felében. Észak-Amerikában és Európában több tucat háztartási eszközgyártó kínálatában szerepelt (Cona, Cory, General Electric, Nicro, Silex, Sunbeam... ). Az 1950-es évektől folyamatosan szorult ki az otthoni kávés eszközök közül. A tűzhelyen használható gőznyomásos (mokka) és egyéb kávéfőzők olcsóbbak és kevésbé sérülékenyek, az elektromos filter- és (később elterjedő) eszpresszógépek pedig jóval kényelmesebbek voltak. A kávészifon eltűnt a polcokról, csak néhány üzem folytatta a gyártást.

E technológia számára az újjászületést az utóbbi évtizedekben lezajlott amerikai-angolszász kávés „forradalom hozta el. A 90-es években előbb az espresso alapú italok értek el sikereket a fogyasztók között, de a 2000-es évektől egyre inkább megjelent az igény az alternatív, különleges kávés technológiákra. Ennek oka, hogy az espresso-val csak nemrégen megismerkedő kávékultúrák profi baristái és az elhivatott otthoni kávékészítők szembesültek saját korábbi kávékészítési és -fogyasztási szokásaikkal. Az espresso a csészeminőség ("cup quality") új szintjét valósította meg, ezzel új elvárásokat hívott életre. Elkezdték újraértékelni az eddigi, bejáratott és megszokott gyakorlatokat. Rájöttek, hogy a csészeminőség egyik fontos tényezője az adagonkénti készítés. A nagyüzemi vagy irodai filterfőzőkben túl sok kávéőrleményen túl sok víz áramlik át és ez túlkivonatolást eredményez. Keresni kezdték az 1-2 adagos kávés eszközöket. A rég elfeledett, vagy már alig-alig használt módszerekkel (szifon, karlsbadi kanna, porcelán cup dripper) kísérletezni kezdtek, és hamar rájöttek, hogy kiváló kávék készítésére alkalmasak. Ezek a technológiák mára a különleges kávéminőséget kínáló kávézók pultjának szerves részét képezik (Brew Bar).

Japánban a híres Hario (a márkanév jelentése – "az üveg királya") gyár hosszú évtizedek óta töretlenül élteti a szifonos kávékészítés kultuszát. Ennél a technológiánál a biztonság és a termékminőség szempontjából egyaránt kulcsfontosságú a kifinomult, precíz üvegmegmunkálás, amit a gyártó tapasztalata és a márka megkérdőjelezhetetlen, nemzetközi elismertsége garantál. Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt. hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Így is ismerheti: TCA 3 Syphon Technica 3, TCA3SyphonTechnica3, TCA 3 Syphon Technica (3), TCA-3SyphonTechnica3

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.